Bogdan este Assistant Project Manager în cadrul companiei Lodige din Germania, unde a plecat într-un program de internship prin intermediul AIESEC Bucureşti. Acum poate spune că are prieteni "peste tot în lumea asta".
Este extraordinar cum am ajuns să trăim într-o lume în care graniţele naţionale, internaţionale şi continentale, deşi foarte bine stabilite şi cunoscute, pot fi depăşite atât de uşor. Se întâmplă zilnic, în fiecare moment, în fiecare colţ al lumiii şi dacă la început eram uimiţi de aceste dovezi de întrepătrundere ale diferitelor culturi şi moduri de viaţă, în prezent majoritatea parcă nici nu le mai sesizăm. Consumăm şi utilizăm produse de pe toate continentele; alimentele, obiectele vestimentare, mijloacele de transport şi, mai ales, informaţiile, experienţele dobândite nu mai sunt de ceva vreme strict naţionale, iar asta nu pare să ne deranjeze; dimpotrivă, tindem cu toţii către o universalizare, dar ATENŢIE!, universalizare a lucrurilor, aspectelor, bunurilor, informaţiilor, experienţelor pe care le considerăm benefice, în acord cu noi, cu ceea suntem, cu ceea ce ne dorim să devenim, cu aspiraţiile şi convingerile pe care le avem ori pe care le au cei din jurul nostru şi pe care le considerăm pozitive, cu un impact benefic. Este minunat faptul că am ajuns, cel puţin în anumite privinţe, să fim pe aceeaşi lungime de undă la nivel global, mai ales pentru tineri. Aceştia au posibilitatea de a descoperi mult mai mult decât au avut generaţiile trecute.
De exemplu, în prezent, tinerilor le este mult mai uşor să viziteze alte ţări datorită deschiderii ample, lipsei necesităţii vizelor în regiunile în care au fost încheiate diferite tratate şi datorită oportunităţilor în ceea ce priveşte conferinţele şi internship-urile oferite de AIESEC, cea mai mare organizaţie internaţională de tineri care are la bază schimburile internaţionale. Prin intermed