Numărul militarilor Armatei Române dislocați în afara graniței se reduce, în 2013, cu 312, a decis CSAT. În schimb, trupele ministerului de Interne trimise peste hotare vor fi mai numeroase cu 143 de oameni, ajungând la 490 de militari sau polițiști.
În Mali, vor pleca doar zece militari, ca parte a misiunii UE de instruire.
CSAT a discutat și planul multianual de restabilire a capacității de luptă a armatei și a decis suplimentarea graduală a bugetului Ministerului Apărării Naţionale (MApN) cu 0,3% din PIB anual, până la atingerea, în 2016, a nivelului de 2% din PIB.
Consiliul a analizat și situația din Algeria, unde trei cetățeni au fost uciși în urma atacului terorist produs la o instalație de exploatare a gazelor. „S-a apreciat că centrul de greutate al întregii strategii şi acţiuni ale autorităţilor române l-a constituit salvarea vieţilor cetăţenilor români în condiţiile în care, în astfel de situaţii, nu există o bază de date reală cu cetăţenii români aflaţi la o anumită dată într-o ţară”, se arată în comunicatul CSAT.
Pe ordinea de zi a CSAT s-a aflat și aprobarea „desfăşurării operaţiilor de transport multimodal pe teritoriul României a resurselor materiale şi umane aparţinând Guvernului SUA, dinspre şi către Afganistan, în sprijinul operaţiei NATO International Security Assistance Force (ISAF) şi a operaţiei de coaliţie Enduring Freedom (OEF), în anul 2013”. În acest scop, România va pune la dispoziție facilităţile existente pe Aerodromul "Mihail Kogălniceanu", Aeroportului Internaţional "Mihail Kogălniceanu" şi portului din Constanţa.
Un alt plan aprobat de CSAT a fost cel referitor la pregătirea populației pentru apărare, prin exerciții de mobilizare.
Strategia de Securitate Cibernetică a constituit un alt subiect care a fost discutat în cadrul şedinţei. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat această strategie care viz