Medicii legişti au stabilit drept cauză a decesului în cazul elevului de 10 ani de la un liceu maghiar din Cluj-Napoca afecţiuni medicale mai vechi, necropsia relevând şi că decesul nu a fost violent, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Cluj.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, Anca Sidonia Bolba, a declarat, marţi, că în cazul copilului de 10 ani medicii de la Institutul de Medicină Legală (IML) Cluj au stabilit, în urma necropsiei, că moartea nu a fost violentă, ci a fost cauzată de afecţiuni medicale mai vechi.
"Din rezultatul necropsiei reiese că moartea nu a fost violentă şi a fost cauzată de afecţiuni medicale", a precizat Bolba.
Conform unor surse din IML, copilul suferea de "hiperplazie de timus", o boală caracterizată prin mărirea uniformă a timusului, organ limfoid primar aflat în spatele sternului şi care atunci când îşi măreşte volumul poate apăsa pe trahee, dar poate, de asemenea, să producă afecţiuni neurologice.
Un elev de 10 ani de la Liceul "Bathory Istvan" din Cluj-Napoca a murit, luni, după ce s-a prăbuşit în curtea instituţiei de învăţământ.
Directorul Liceului "Bathory Istvan" din Cluj-Napoca, Timar Agnes, declara că elevul era în pauză în momentul incidentului, iar când a ieşit în pragul uşii şcolii a "căzut ca un lemn", Timar spunând că în toamnă băiatul leşinase la şcoală, însă diagnosticul pus atunci nu era îngrijorător.
"Copilul din clasa a IV-a, Daniel Petru Berbec, a ieşit din clasă fără să fi avut vreo problemă, în pauză, şi se deplasa spre sala de mese. Alerga şi când a ieşit în pragul uşii şcolii a căzut ca un lemn, s-a prăbuşit în faţă. Un coleg care mergea în urma lui a încercat să îl ajute să se ridice şi şi-a dat seama că este inconştient. A chemat-o pe doctoriţa şcolii, care şi-a dat seama că băiatul nu avea puls şi a încercat să îl resusciteze, i-a făcut masaj cardiac şi respiraţie gur