Fie că și-au îndeplinit visul de a lucra într-o bucătărie profesionistă, fie că si-au deschis afaceri culinare sau au plecat în călătorii gastronomice, concurenții primului sezon „MasterChef” au devenit peste noapte vedete și au reușit să-și transforme pasiunea pentru gătit într-un adevărat stil de viață.
Petru Buiuca, câștigătorul primului sezon MasterChef
Dupa ce a câștigat titlul de MasterChef și premiul de 50.000 de euro, Petru și-a ajutat mama și familia, și-a deschis o afacere online prin care își dorește să le insufle românilor dragostea pentru bucătărie, pe care o consideră accesibilă pentru oricine are disponibilitatea și dăruirea de a se juca cu ingrediente, a participat la numeroase evenimente culinare la care a facut spectacol și și-a îmbogățit cunoștintele în materie de gastronomie într-o călătorie initiațică în Franța. De asemenea, împreuna cu Alex Cîrțu și cu Mehrzad Moghazehi lucrează în prezent la deschiderea unui studio de gătit inovator, un concept unic în Romania.
Alex Petricean D’Artagnan și Bogdan Alexandrescu Dexter
După terminarea show-ului,cei doi au fost luați sub aripa lui Chef Florin Dumitrescu. Au muncit în bucătăria restaurantului condus de acesta și au învățat secretele din spatele unui restaurant. Cu mult curaj, initiațivă și idei originale, cei doi și-au deschis un restaurant al lor, Autographe, pe care îl condimentează cu preparate inedite care le poartă semnătura.
Mimi Nicolae
După duelul din finala MasterChef cu Petru, Mimi a ieșit pe locul al doilea în concurs, dar a câștigat simpatia și admirația tuturor. Priceperea și dăruirea sa au făcut-o irezistibilă în fata juraților, dar și a altora care, imediat după terminarea emisiunii de la Pro Tv i-au propus numeroase evenimente. Mimi a participat și la campania de lansare a unui important lanț de hypermarketuri din țară, fiind imaginea campaniei și partic