Este ştiut faptul că în Parlamentul României avem reprezentanţi a căror activitate profesională este extrem de diversă. Pentru a vedea care a fost ascensiunea profesională a parlamentarilor constănţeni am revăzut biografiile acestora postate pe site-urile oficiale ale celor două Camere.
Lista deputaţilor constănţeni este deschisă pe site de Gheorghe Dragomir (PNL) a cărui activiatate profesională s-a axat doar pe domeniul finanţelor şi care a avut şansa de a avea, preonderent, funcţii de conducere – prima la o firmă privată, iar apoi în cadrul DGFPCFS Constanţa. Colegul său de partid, deputatul Mihai Lupu, aflat la al doilea mandat consecutiv, a fost în perioada 1982-1985 mecanic şi abia apoi a înceut să evolueze din punct de vedere profesional.
Mihai Tararache (PPDD) a recunoscut în cadrul unei emisiuni la Litoral TV că, încă de când era elev, în perioada vacanţelor de vară, a lucrat de sezon la firmele pe care le deţinea familia şi asta l-a ajutat să aprecieze munca şi să constate cât de greu se obţine un ban.
Critina Ileana Dumitrache (PSD) a profitat de afacerile pe care părinţii săi le derulează în municipiu şi judeţ şi, înainte de a deveni parlamentar, a lucrat ca director marketing sau şef departament comunicare şi relaţii cu publicul.
Eduard Martin (PSD), deputat la al treilea mandat, şi-a început activitatea profesională în 1997 ca preparator universitar la Universitatea Maritimă Constanţa, apoi a ajuns asistent universitar la aceeaşi instituţie, după care s-a dedicat, pentru o scurtă perioadă, activităţii în administraţia publică locală şi a ,,sărit” în Parlament.
Mircea Titus Dobre (PSD) a avut numai funcţii de conducere – director calitate şi director marketing – la firma tatălui său.
Remus Florinel Cernea, ales deputat în iarna trecută pe listele USL, se laudă cu statutul de activist pentru Drepturile omului, Medi