Impotriva colesterolului "rau", cel care afecteaza milioane de oameni, de regula, medicul recomanda tratament medicamentos care, in afara faptului ca este foarte scump pentru buzunarele afectate de criza, nu are intotdeauna rezultatele asteptate si, ca orice medicament de sinteza, are efecte secundare dintre cele mai neplacute si neasteptate.
Nimeni nu spune ca tratamentul medicamentos recomandat de specialisti ar trebui interupt. Cercetarile, insa, au concluzionat ca o alimentatie corecta, rationala, echilibrata, care presupune si niste renuntari, ar duce la scaderea colesterolului, la un echilibru, mai bines pus, intre ceea ce numim colesterol "rau" si "bun".
In primul rand, suferindul ar trebui sa renunte la produsele de origine animala precum branza si lapte gras, prajituri si produse de patiserie, ciocolata, smantana, frisca, produse de fast food, pielea de pe carnea de pasare, galbenusul de ou, carnea si produsele din carne de porc, care, desi sunt nesanatoase, sunt cele mai consumate atat de copii cat si de adulti.
Este cunoscut faptul ca usturoiul si-a demonstrat deja eficienta in scaderea colesterolului, in reducerea tensiunii arteriale si in lupta cu orice infectie din organism, datorita antibioticului din compozitia sa. Usturoiul este hulit si ocolit din cauza mirosului puternic, dar face bine si asta conteaza cel mai mult cand este vorba de sanatate. Mancat ca atare sau adaugat in mancarea gatita ca ingredient, usturoiul este cel mai bun medicament natural pentru sanatatea inimii.
Nu ocoli ciocolata amaruie, fara umplutura. Studiile au aratat ca are in compozitia ei acizi grasi Omega 3 care pot preveni aparitia bolilor cardiovasculare. Apoi, ciocolata iti ofera un plus de magneziu, fibre alimentare si arginina de care organismul are atata nevoie. Si tine minte, nu-i obligatoriu sa mananci un pachet intreg od