Lăcrămioara Vlăduț (foto), profesor la Liceul Tehnologic “Vasile Sav”, și-a propus să-și învețe colegii, dar și elevii, cum să întocmească în mod corect proiecte care să-i ajute, apoi, să aibă parte de o experiență inedită.
După ce, în ultimii ani, a participat la trei stagii de formare profesională individuală în Uniunea Europeană, Lăcrămioara Vlăduț a fost prezentă, în ianuarie, la un stagiu de formare în Grecia, pe tema formării colaboratorilor astfel încât și aceștia să poată scrie și valorifica astfel de proiecte. Au fost 20 de cursanți, din diverse țări ale Europei, Estonia, Polonia, Grecia, Italia, Germania, Lituania, Cehia, Slovacia, Turcia și România, nu doar profesori, ci oameni din diferite domenii, interesați de formarea în acest domeniu.
“Am avut prilejul de a cunoaște oameni deosebiți, cu vastă experiență în derularea de proiecte internaționale, de la care am învățat cum se scrie un proiect astfel încât să fie acceptat și să îți permită, apoi, să participi la un schimb de experiență interesant. Aceste schimburi de experiență nu pot fi accesate doar individual, sunt foarte multe proiecte internaționale dedicate echipelor de elevi, de profesori și tocmai pe acest segment aș vrea să lucrez. Am beneficiat deja de câteva astfel de participări în proiecte, am văzut câtă deschidere există și tocmai acest lucru m-a motivat să încerc să lucrez pentru echipe de acest gen. Această participare mi-a dat, de asemenea, prilejul de a afla foarte multe lucruri despre voluntariat. Am întâlnit voluntari, atât printre cursanți, cât și printre formatori, și am discutat cu ei despre posibilitățile de dezvoltare și oportunitățile pe care ți le oferă aceste activități“, a spus Lăcrămioara Vlăduț.
Lăcrămioara Vlăduț (foto), profesor la Liceul Tehnologic “Vasile Sav”, și-a propus să-și învețe colegii, dar și elevii, cum să întocmească în mod corec