Dacă sunteţi interesaţi să cumpăraţi un apartament în capitală este util să ştiţi că proprietarii sunt dispuşi să negocieze în timpul vânzării între 5-13%, în funcţie de zonă. Procentul maxim este atins în cartierul Aviaţiei, iar minimul în Dristor şi Titan, potrivit unei analize a portalului imobiliare.ro. Studiul a luat în calcul datele pentru 11 zone centrale şi semicentrale din Bucureşti, dar şi informaţiile puse la dispoziţie de agenţiile imobiliare partenere.
Cele mai mici reduceri de preţ sunt consemnate în cazul apartamentelor cu două camere din cartierele cu acces la metrou, dat fiind că acestea sunt cele mai căutate având în vedere sumele pe care românii le pot împrumuta de la bănci La polul opus, proprietarii apartamentelor amplasate în zonele bune ale capitalei sunt nevoiţI să lase mai mult la preţ dacă vor să vândă. Şi asta se întâmplă pentru că există foarte puţini cumpărători care dispun de sume peste 100.000 de euro, cât costă un apartament în astfel de locaţii. Astfel, în zona Aviaţiei se consemnează cea mai semnificativă marjă de negociere dintre zonele analizate, respectiv 13%. Aceasta este valabilă pentru apartamentele cu două camere din blocuri construite în anii 1980-1990. Preţul mediu cerut pentru o locuinţă de 55 de metri pătraţi utili se ridică la 80.000 de euro, în vreme ce valoarea de tranzacţionare ajunge la 70.000 de euro.
Pe locul al doilea în clasament se situează Bulevardul Decebal, unde marja de negociere pentru un apartament cu trei camere ajunge la 12%. Pentru o locuinţă de 85 de metri pătraţi utili, preţul de tranzacţionare este de 100.000 de euro, faţă de 125.000 de euro, valoarea sa iniţială.
În zona Calea 13 Septembrie-Casa Poporului proprietarii lasă î nmedie 11% la apartamentele cu trei camere construite în perioada 1986-1990. Astfel, o locuinţă de 80 de metri pătraţi se vinde cu 98.000 de euro, f