Mancam pui cu apa sarata! Asta spun specialistii in nutritie, care au dezvaluit, azi la Romania tv, practica deloc sanatoasa la care apeleaza producatorii de carne ca sa pacaleasca cumparatorii la cantar.
Habar nu avem ce mancam! Nutritionsitul Virgil Stanescu a dat cartile pe fata si a spus faptul ca puii care se gasesc in magazinele din Romania sunt injectati cu apa sarata si ca toata carnea ar trebui sa fie supusa unei analize la Institutului de Analiza a Alimentelor. „De ce nu lasa lasa puiul in pace si il rotunjesc ei? Nu trebuie sa se joaca cu sanatatea populatiei, pentru ca apa cu sare mareste tensiunea arteriala. Ministerul Sanatatii ar trebui sa ia foarte in serios acesta problema. Suntem cei mai bolnavi din Europa", trage un semnal de alarma Virgil Stanescu. Dragos Frumosu, presedintele Federatiei din Industria Alimentara a recunoscut si el practica producatorilor. „Tot ce arata frumos si rotund nu este natural. 90% din puii din magazine sunt injectati cu apa sarata, care prelungeste perioada de valabilitate. Un pui crud care cantareste un kilogram, scade mult dupa ce il bagam la cuptor, pentru ca iese apa din el. Pe langa apa mai contine si altceva, care ne poate imbolnavi. Pe eticheta trebuie sa scrie pui cu apa ca sa stim ce cumparam. Trebuie facuta o disciplina, chiar daca producatorii nu vor asta", a declarat Dragos Frumosu, la Romania tv. In Bulgaria, este interzisa injectarea carnii cu apa sarata. (sursa: click.ro)
Mancam pui cu apa sarata! Asta spun specialistii in nutritie, care au dezvaluit, azi la Romania tv, practica deloc sanatoasa la care apeleaza producatorii de carne ca sa pacaleasca cumparatorii la cantar.
Habar nu avem ce mancam! Nutritionsitul Virgil Stanescu a dat cartile pe fata si a spus faptul ca puii care se gasesc in magazinele din Romania sunt injectati cu apa sarata si ca toata carnea ar trebui sa