Marja de negociere pentru apartamentele vechi din Capitala este cuprinsa intre 5% si 13%, se arata intr-un studiu care face referire la ultimul trimestru din 2012 si a luat in calcul datele furnizate de Imobiliare.ro pentru 11 zone centrale si semicentrale din Bucuresti, dar si informatiile puse la dispozitie de agentiile imobiliare partenere.
Cele mai mici reduceri de pret sunt consemnate in cazul apartamentelor cu doua camere din cartierele cu acces la metrou, dat fiind ca acestea sunt, in prezent, cele mai cautate unitati locative de catre clasa medie.
Pe de alta parte, cele mai semnificative reduceri au loc in cazul proprietatilor scumpe, amplasate in zonele „bune” ale Capitalei, pentru care cererea este mai mica.
Proprietarii din Aviatiei si B-dul Decebal, cei mai flexibili
In Aviatiei poate fi gasita cea mai semnificativa marja de negociere dintre zonele analizate, respectiv 13%. Aceasta este valabila pentru apartamentele cu doua camere din blocuri construite in anii 1980-1990. Pretul mediu cerut pentru o unitate locativa de 55 de metri patrati utili se ridica la 80.000 de euro, in vreme ce valoarea de tranzactionare ajunge la 70.000 de euro.
Pe de alta parte insa, apartamentele cu trei camere din zona Aviatiei se numara printre locuintele cea mai mica marja de negociere din Capitala: 5%. Aici, un apartament de 70 de metri patrati, construit in perioada 1980-1990, se vinde la un pret de 88.000 de euro, fata de 93.000 de euro, pretul cerut initial.
Pe locul al doilea in clasament se situeaza Bulevardul Decebal, unde marja de negociere pentru un apartament cu trei camere construit dupa 1990 ajunge la 12%. Pentru o locuinta de 85 de metri patrati utili, pretul de tranzactionare este de 100.000 de euro, fata de 125.000 de euro, valoarea sa initiala de listare.
Pentru locuintele cu doua c