Cei mai implicați și talentați s-au dovedit elevii școlilor din Cordun și “Mihai Eminescu”, din Roman. Ideea de a forma o trupă aparține directorului Casei de Cultură din Roman, susținut de profesorul de religie Alexandru Lezeu. Georgeta Diaconu coordonează de zece ani trupa de teatru a școlii pe care o conduce.
Foto: Trupa de teatru a Școlii Cordun
De zece ani, Georgeta Diaconu, director al Școlii Cordun se ocupă și de teatrul școlii. Cu o mică scenetă și costume create de părinți, profesoara crează o lume. “Cu zece ani în urmă, m-am gândit la un proiect școlar. Nu am știut atunci că teatrul ar putea să atragă copiii ca un magnet“, spune Georgeta Diaconu.
După succesul primei reprezentații, trupa de teatru a școlii, reînnoită în fiecare an, a încântat dascălii și părinții la toate manifestările artistice desfășurate cu diverse ocazii. “Vrem să punem în scenă, pentru activitățile lunii martie, un spectacol de commedia dell arte, cu măști de carnaval venețiene“, spune coordonatoarea trupei.
De doi ani, adaptarea pieselor de teatru este făcută și cu sprijinul profesorului de relige Alexandru Lezeu. “Tânărul este absolvent de Teologie. Am avut surpriza să văd că se implică în activitățile școlii, nu pentru a îndeplini mecanic o sarcină de serviciu, ci pentru că este pasionat de acest domeniu“, apreciază Georgeta Diaconu, director al Școlii Cordun.
Absolvent de Teologie, pasionat de teatru
Alexandru Lezeu a intrat de doi ani în sistemul de învățământ. Predă religie la Școala “Mihai Eminescu” din Roman și la Școala Cordun. “Fac parte, de aproape doi ani, din trupa de teatru a municipiului Roman, coordonată de regizorul Radu Vătavu. Este o înnobilare și o încântare pentru mine să joc alături de oameni cu o bogată experiență în acest domeniu. Facem demersuri, împreună cu directorul Casei de Cultură, pentru a forma, la ni