Agentul principal Romică Dorel Colesniuc a fost achitat pentru o bună parte din faptele pentru care procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava l-au trimis în judecată. Poliţistul, care este angajat al Serviciului de Investigare a Fraudelor, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită în formă continuată, trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată, două infracţiuni de sustragere sau distrugere de înscrisuri, o infracţiune de fals intelectual, o infracţiune de instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi o infracţiune de uz de fals în formă continuată.
După analizarea probelor din dosar, Tribunalul Suceava a decis să-l achite pe Colesniuc pentru două fapte de abuz în serviciu pe motiv că faptelor le lipseşte un element al infracţiunii. Aceeaşi soluţie de achitare a fost pronunţată şi pentru cele două fapte de luare de mită, dar şi pentru una din acuzaţiile de sustragere sau distrugere de înscrisuri, în aceste cazuri pentru că faptele nu există.
În schimb, pentru celelalte infracţiuni, respectiv fals intelectual, instigare la fals material, uz de fals şi sustragere sau distrugere de înscrisuri, judecătorul de caz a ajuns la concluzia că faptele nu sunt atât de grave şi a aplicat doar o amendă administrativă în valoare totală de 1.000 de lei. Soluţia de ieri nu este însă definitivă.
A venit la restaurant în control şi a plecat cu 1.500 de lei
Anchetatorii susţin că totul a plecat de la un control derulat în noaptea de 26/27 februarie 2011 la restaurantul Hollywood, cu specific chinezesc, din municipiul Suceava. Pentru că în local se difuza muzică ambientală, poliţistul Colesniuc l-a luat la întrebări pe DJ-ul clubului, care i-a declarat că muzica o avea pe aproximativ 200 de CD-uri şi era descărcată de pe internet.
Agentul de poliţie a