Comisia Europeană a anunţat că Marea Britanie nu le poate interzice unilateral bulgarilor şi românilor să lucreze pe teritoriul său începând cu 1 ianuarie 2014.
Purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru Ocuparea forţei de muncă Laszlo Andor, Jonathan Todd, a susţinut potrivit novinite.com că „Niciun stat membru UE nu poate încălca unilateral angajamentele asumate prin legislaţia UE, iar comisarul Andor a subliniat acest lucru în repetate rânduri”. Veştile bune pentru imigranţi vin abia din 2014, întrucât atunci expiră perioada de tranziţie de şapte ani de la aderarea celor două ţări la UE, în care statele membre au putut limita accesul românilor şi bulgarilor la piaţa muncii, conform mediafax.
Rugat să comenteze sancţiunile pe care Comisia Europeană le-ar putea impune Marii Britanii în cazul în care Guvernul de la Londra ar recurge la măsuri de restricţionare de drepturilor la muncă pentru cetăţenii din cele două ţări după această dată, Jonathan Todd a subliniat că în acest caz CE ar iniţia o procedură de infringement. Purtătorul de cuvânt a adăugat că CE a aprobat un raport care constată că forţa de muncă imigrantă din cele opt state est-europene care au aderat la UE în 2004 a contribuit cu 1,2 la sută la PIB-ul Marii Britanii între 2004 şi 2009, menţionând că “Laszlo Andor crede cu fermitate că mobilitatea forţei de muncă este benefică atât pentru ţara gazdă, cât şi pentru ţara emigranţilor
Comisia Europeană a anunţat că Marea Britanie nu le poate interzice unilateral bulgarilor şi românilor să lucreze pe teritoriul său începând cu 1 ianuarie 2014.
Purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru Ocuparea forţei de muncă Laszlo Andor, Jonathan Todd, a susţinut potrivit novinite.com că „Niciun stat membru UE nu poate încălca unilateral angajamentele asumate prin legislaţia UE, iar comisarul Andor a subliniat acest lucru în re