Deşi se vehicula că Târgu-Mureşul are şanse mari de a deveni capitala viitoarei Regiuni Centru, după ce au fost date publicităţii primele variante de împărţirii a ţării pe zone istorico-economice, se pare că oraşul nostru va fi unul secundar în viitoarea împărţire teritorială.
Totuşi, nu va exista, se pare, o regiune ”maghiară”, formată din judeţele Mureş, Harghita şi Covasna. "Niciodată nu s-a pus problema din partea noastra a acceptării unei regiuni Harghita-Covasna-Mureş, pentru că asta ar însemna o regiune pe criterii etnice, ceea ce nu se întâmplă în UE", a declarat de curând premierul Victor Ponta. Acesta e de părere că cea mai bună variantă de organizare regională a ţării este cea cu opt regiuni. În această variantă, Târgu-Mureşul ar face parte din regiunea Centru, ce ar urma să aibă ca şi capitală Alba Iulia.
Potrivit proiectului, cele opt regiuni vor fi:
Nord- Est: Suceava, Botoşani, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi
Sud-Est: Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa
Nord Vest: Bihor, Cluj, Maramureş, Satu-Mare, Sălaj, Bistriţa-Năsăud
Sud: Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Călăraşi, Prahova, Giurgiu, Ialomiţa
Vest: Arad, Hunedoara, Caraş-Severin, Timiş
Sud- Vest: Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Mehedinţi
Centru: Braşov, Covasna, Sibiu, Harghita, Mureş, Alba
Bucureşti- Ilfov
Totuşi, de curând a fost lansată o variantă de împărţire a ţării pe zece regiuni, una neagreată de PSD, dar dorită de PNL. Nici în această situaţie Târgu-Mureşul nu ar fi capitală de regiune, Clujul fiind preferat în acest caz. Varianta cu cele zece regiuni, respectiv: Crişana (cu centrul la Oradea, formată din judeţele Bihor, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş), Transilvania (cu sediul la Cluj-Napoca, formată din judeţele Cluj, Alba, Bistriţa Năsăud şi Mureş), Moldova Nord (cu sediul la Iaşi, formată din judeţele Iaşi