Botoşănenii care vor să se interneze la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJA) trebuie să scoată şi mai mulţi bani din buzunar. Astfel, bolnavii care doresc să se interneze plătesc de ceva timp 10 lei, în loc de cinci lei înainte de luarea acestei decizii în Comitetul Director, luna trecută. „Iniţial am gândit să facem şi în ambulatoriu o taxă de cinci lei, pe lângă cea de 10 lei de internare, dar am revenit asupra deciziei. Ne-am gândit că bolnavii sunt racolaţi din Ambulatoriul de specialitate în spital şi ar fi o dublă taxare. Atunci am renunţat”, a precizat managerul general al SJU.
Deşi în spitalele din alte judeţe această taxă a fost scoasă după intervenţia Casei de Sănătate, la Botoşani taxa de 10 lei acoperă, potrivit managerului, costul eliberării documentelor medicale, respectiv biletul de ieşire din spital, reţeta electronică, dacă aceasta este eliberată, precum şi biletul de ieşire. „Noi reţeta o plătim, hârtiile le plătim. Programul electronic pentru calculatoare are o licenţă care trebuie plătită”, a mai spus Gheorghe Damian. Acesta a adăugat că, anul trecut, SJU a avut venituri suplimentare de 164.000 de lei, bani obţinuţi din taxele pentru fişele auto, fişele medicale de angajare sau de obţinere a permisului port armă, dar şi din taxa de internare sau din parcare.
Gheorghe Damian a menţionat că taxa va fi scoasă în momentul în care va fi introdusă coplata.
Botoşănenii care vor să se interneze la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJA) trebuie să scoată şi mai mulţi bani din buzunar. Astfel, bolnavii care doresc să se interneze plătesc de ceva timp 10 lei, în loc de cinci lei înainte de luarea acestei decizii în Comitetul Director, luna trecută. „Iniţial am gândit să facem şi în ambulatoriu o taxă de cinci lei, pe lângă cea de 10 lei de internare, dar am revenit asupra deciziei. Ne-am gândit că bolnavii sunt racolaţi din Ambulatoriul d