Producţia combinatului Mechel Târgovişte, blocată la sfârşitul lunii noiembrie 2012, va rămâne oprită şi în februarie, angajaţii unităţii fiind în şomaj tehnic de mai mult de două luni.
Preşedintele Sindicatului Metalurgistul de la Mechel Târgovişte, Gabriel Banu, a declarat, citat de Mediafax, că la şedinţa Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Dâmboviţa i-a cerut prefectului de Dâmboviţa, Victor Sanda, să discute cu conducerea combinatului, întrucât salariaţii nu ştiu dacă va mai fi repornită activitatea de la Mechel.
Domnia sa susţine: "Angajaţii combinatului sunt în şomaj tehnic din luna decembrie a anului trecut. La acest moment, consider că cea mai gravă problemă a judeţului este situaţia de incertitudine de la Mechel. La sfârşitul lunii noiembrie 2012 activitatea în combinat s-a oprit. La acel moment ni s-a spus că va fi reluată în 10 ianuarie. S-a tot amânat, iar pe 31 ianuarie s-a dat o dispoziţie prin care activitatea pe parcursul lunii februarie va fi total oprită. Vă daţi seama care este impactul social, că aproximativ 2.000 de salariaţi de pe platforma Mechel, vorbesc aici de Mechel Târgovişte, cât şi de Mechel Service şi Mechel Reparaţii să stea acasă trei luni cu cinci, şase sute de lei pe lună, plătind facturile pe timp de iarnă".
Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte, cu peste 10.000 de salariaţi în 1990 şi aproximativ 2.000 de angajaţi în prezent, a fost preluat în 2002 de firma elveţiană Conares Trading, care a devenit ulterior operatorul grupului metalurgic rus Mechel.
Mechel este activ în minerit, siderurgie, feroaliaje şi energie electrică, iar în România controlează companiile Mechel Târgovişte, Mechel Reparaţii, Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu şi Laminorul Brăila.
F.A. Producţia combinatului Mechel Târgovişte, blocată la sfârşitul lunii noiembrie 2012, va rămâne oprită ş