Adolescenţii şi-au desemnat un lider, care să le apere drepturile în şcoală şi să aplaneze confl ictele cu profesorii
Consiliul Municipal al Elevilor, mai precis reprezentanţii liceenilor din Capitală, s-au întâlnit ieri la Şcoala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu” pentru a-şi alege liderii.
S-au desfăşurat alegeri pentru funcţiile vacante de secretar general, şef de departament de cultură, şef de departament de concursuri şcolare şi avocatul elevului.
O funcţie cu greutate
Partea care a trezit cele mai multe dispute a fost alegerea „Avocatului Elevului”. A fost votat Tudor Ancuţa, elev al Colegiului Naţional Goethe, clasa a XI-a, dar nu înainte de a fi supus la un tir de întrebări: „în cazul în care şcoala nu are un avocat al elevului se poate ca un copil să fie apărat de un A.E. al Municipiului?”, sau „dacă un elev apelează la A.E. nu-şi atrage astfel antipatia profesorilor asupra sa, agravându-şi situaţia?”. Ministrul Educației încurajează FONDUL clasei: "Nu văd care este problema". ABRAMBURICA: "Este ILEGAL!"
A mai existat un elev care şi-a exprimat dorinţa de a candida pentru postul de A.E., dar din păcate candidatura sa a fost respinsă, deoarece nu a respectat termenul de depunere a dosarului de candidatură. Din partea Inspectoratului Şcolar al M.B. au participat la şedinţă: Inspector Şcolar Ştefan Elena, Inspector Gen. Adjunct Toderiuc Liliana Maria, Coordonator Programe „Anti-drog” în şcoli Dumitru Dumitru.
Au susţinut introducerea departamentului de voluntariat în licee şi înfiinţarea clu burilor „Gândire Fresh”, ac ţiune de prevenire a violenţei. La această conferinţă au aderat şi elevii din Ilfov împreună cu cei din Capitală în vederea pregătirii pentru Adunarea Generală a Consiliului Naţional care va avea loc la sfârşitul săptămânii, la Galaţi. Au fost confirmaţi liderii celor două Consilii, Matei Vilcov în Bucureşti