Două percheziţii domiciliare au fost puse în aplicare, iar 20 de mandate de aducere au fost emise pe numele mai multor arădeni suspectaţi că au prejudiciat cu 500.000 de euro mai multe firme, prin înşelăciuni pe teritoriul Franţei.
Ce făceau mai exact aceştia? Persoanele căutate de poliţişti sunt suspectate că se ocupau cu racolarea de persoane de pe raza judeţului nostru şi care ulterior erau transportate în Franţa. După obţinerea reşedinţei şi a unui cont bancar, acestea erau determinate să încheie contracte cu diverşi operatori de telefonie mobilă în schimbul achiziţionării de telefoane mobile de ultimă generaţie la preţuri mici. Aparatele telefonice obţinute în urma încheierii acestor contracte, toate tip smartphone, erau, ulterior, vândute de membrii grupării pe teritoriul României. Astfel, membrii grupării obţineau importante sume de bani.
„În baza unei cereri de comisie rogatorie internaţională formulată de autorităţile judiciare franceze, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Arad şi procurii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară francezi, însoţiţi de de un judecător de instrucţie şi procurorul de caz din Franţa, au efectuat o acţiune pentru probarea unor infracţiuni de înşelăciune săvârşite de cetăţeni români, pe teritoriul Franţei. Acţiunea a fost desfăşurată cu sprijinul poliţiştilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale, Poliţiei Oraşului Ineu şi Poliţiei Oraşului Chişineu Criş, din cadrul I.P.J. Arad fiind efectuate simultan două percheziţii domiciliare şi puse în executare 20 de mandate de aducere”, a precizat subcomisar Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al IPJ Arad.
Acţiunea, care s-a desfăşurat în trei localităţi din judeţul Arad, a vizat găsirea şi ridicarea de acte, obiecte şi alte înscrisuri care au fost folosite la încheierea, de mai mulţi cetăţeni români, a