Indicaţii se găsesc acum şi pe Internet.
Din dorinţa de a plăti facturi cât mai mici, consumatorii caută metode prin care să înşele contoarul de energie electrică. „Lumea încearcă. Folosesc tot felul de soluţii, ace, magneţi, cel puţin la contoarele vechi. La contoarele noi, electronice, nu au ce să le facă. La vizita celor de la Enel se constată simplu dacă s-a umblat la contoarul”, a explicat pentru rtv.net un electrician.
„Cu un burghiu foarte fin se găureşte capacul contoarului şi prin acea gaură se introduce o sârmă care are rolul de a opri discul să se mai învârtă, respectiv să nu mai înregistreze consumul”, a spus un alt electrician, care la fel nu a vrut să îşi asocieze numele cu furtul de energie. Şi pe internet pot fi găsite tot felul de metode. ”Pe marginea contoarului electric se crează o fantă prin care se introduce apoi o bucăţică de film de radiografii”, spune un consumator care a încercat metoda.
O altă metodă prin care consumatorii încearcă să păcălească compania furnizoare de energie electrică este aceea prin care se face o legătură la fire înainte de intrarea acestora în contoar. „Această metodă este mult mai greu de realizat, necesită cunoştinţe în domeniul electric din partea «hoţului», dar metoda este una sigură. Firele sunt îngropate în perete şi se lasă o priză de la care se poate consuma curent fără ca acesta să fie plătit”, a mai spus un electrician. Furtul de energie se pedepseşte cu amendă sau cu închisoarea. Indicaţii se găsesc acum şi pe Internet.
Din dorinţa de a plăti facturi cât mai mici, consumatorii caută metode prin care să înşele contoarul de energie electrică. „Lumea încearcă. Folosesc tot felul de soluţii, ace, magneţi, cel puţin la contoarele vechi. La contoarele noi, electronice, nu au ce să le facă. La vizita celor de la Enel se constată simplu dacă s-a umblat la contoarul”, a explicat pe