Tot mai mulţi patroni din judeţul Olt apelează la tichete de masă atunci când vor să le acorde angajaţilor beneficii extra-salariale, în detrimentul unor opţiuni precum: prime, asigurări de viaţă sau abonamente de sănătate la clinici private.
Apărute în România în 1998, tichetele de masă au câştigat rapid primul loc în clasamentul beneficiilor de care se bucură angajaţii pe lângă salariul de bază. Asta pentru că ele implică avantaje atât pentru angajator cât şi pentru salariat. Cel mai important dintre acestea este faptul că pentru sumele primite în tichete de masă, angajaţii plătesc impozitul pe venit de 16%, dar nu plătesc contribuţiile sociale, iar în ceea ce-l priveşte pe angajator, tichetele de masă acordate propriilor angajaţi sunt deductibile la calculul impozitului pe profit şi scutite de plata taxelor salariale ale angajatorului.
„Tichetele de masă pot fi acordate tuturor persoanelor angajate cu contract individual de muncă, cu timp normal sau parţial de lucru. Sistemul tichetelor de masă a avut un impact pozitiv asupra economiei în toate ţările unde a fost implementat. Veniturile crescânde ale magazinelor alimentare şi restaurantelor, precum şi efectele propagate pe lanţul serviciilor de producţie şi livrare a produselor alimentare conduc la o colectare adiţională de taxe. Astfel, pierderile directe de venit la buget, cauzate de neimpozitare sau de fiscalizare parţială a valorii tichetelor de masă, sunt recuperate în mod indirect, printr-un şir de efecte pozitive propagate pe lanţul producţiei şi distribuţiei de bunuri alimentare şi servicii complementare ce catalizează consumul”, explică Codruţa Pisa, directorul unei companii emitente de tichete pentru avocat.net.
La privat da, la stat ba
În timp ce tot mai mulţi olteni care lucrează la privat au început să primească tichete de masă, bugetarii nu vor avea parte nici