Procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care l-au trimis în judecată pe poliţistul Cristian Cioacă pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, au ataşat la dosar şase cazuri în care principalii suspecţi au fost condamnaţi pentru omor chiar dacă anchetatorii nu au reuşit să descopere cadavrele victimelor, potrivit unor oficiali ai Ministerului Public. Sursa: LIBERTATEA
1. Cel mai cunoscut dosar este cel al criminalului în serie Gheorghe Toma din Arad, zis Tomiţă, în cazul căruia, până la vârsta de 71 de ani, când a intrat din nou la închisoare, au fost probate cinci crime. Ucigaşul Tomiţă a stat la închisoare în perioada 1973 - 1988 pentru un dublu asasinat, după care, până în 2012, când a ajuns din nou după gratii pentru omor, a ucis un cetăţean italian, şi-a omorât propria fiică, apoi şi-a asasinat şi concubina. Pentru ultimele două omoruri, cărora le-au căzut victime fiica şi concubina, Gheorghe Toma a fost condamnat, anul trecut, cu toate că trupurile celor două femei, ucise în 1997 şi 1998, nu au fost niciodată găsite. Procurorii au demonstrat că, după ce şi-a ucis victimele, Toma le-a tăiat în bucăţi pe care le-a ambalat în sacoşe din material plastic şi le-a aruncat în canalul Mureşel. Ca şi în cazul Elodiei Ghinescu, până să fie declarate decedate, cele două victime au făcut obiectul unor dosare Gheorghe Toma (71 de ani) cel cel mai prolific asasin în serie, de la Ion Râmaru încoace, nu vrea să-şi sfârşească zilele în puşcărie.
Criminalul în serie Gheorghe Toma s-a întors în instanţă. „Am glumit când am spus că mi-am ucis fiica şi concubina”
2. Un al doilea caz invocat de procurori este cel al braşovenilor Iosif Cimpoieru şi Ioan Năftăilă. Cei doi au fost condamnaţi în 1998 pentru uciderea cu bestialitate a unei fetiţe în vârstă de nouă ani din Făgăraş.
Crima s-a produs, potrivit rechizitoriului, la 3 oc