Aproximativ 200 de angajaţi ai companiei TAROM au organizat în dimineaţă de miercuri, 6 februarie, un protest spontan la sediul companiei.
Reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor au declarat pentru Agerpres că cei aproximativ „200 de angajaţi din sectorul de mentenanţă al operatorului aerian TAROM protestează la sediul companiei fiind nemulţumiţi de anunţata privatizare a operatorului şi de posibilitatea ca o mare parte dintre ei să rămână fără licenţă în urma intenţiilor managementului de a restructura societatea”. Vicepreşedintele sindicatului Tarom, Dan Axinte, a motivat protestul prin faptul că deciziile în companie sunt luate de persoane care nu au legătură cu domeniul aviaţiei. “Ne-am trezit în faţa unui fapt împlinit: în consiliul de administraţie al Tarom doar unul din cei 6 membri are legătură cu aviaţia” a declarat Axinte la România TV.
Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, în ianuarie, la finalul discuţiilor cu reprezentanţii misiunii FMI la Bucureşti, că un pachet de 20% din acţiunile TAROM vor fi preluate de un investitor străin, termenul stabilit cu reprezentanţii delegaţiei FMI pentru finalizarea privatizării fiind de şase luni începând cu luna februarie.
Aproximativ 200 de angajaţi ai companiei TAROM au organizat în dimineaţă de miercuri, 6 februarie, un protest spontan la sediul companiei.
Reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor au declarat pentru Agerpres că cei aproximativ „200 de angajaţi din sectorul de mentenanţă al operatorului aerian TAROM protestează la sediul companiei fiind nemulţumiţi de anunţata privatizare a operatorului şi de posibilitatea ca o mare parte dintre ei să rămână fără licenţă în urma intenţiilor managementului de a restructura societatea”. Vicepreşedintele sindicatului Tarom, Dan Axinte, a motivat protestul prin faptul că deciziile în companie sunt luate de persoane care