Comisia permanentă privind Statutul deputaților și senatorilor a adoptat raportul la cererea de reaxaminare, în care au fost însuşite modificările solicitate de şeful statului, Traian Băsescu. Sursa: Codrin Prisecaru
UPDATE. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, s-a declarat de acord cu noile modificări aduse Statutului parlamentarilor. "Problemele legii privind Statutul parlamentarului au fost rezolvate, sunt formulări de text, cred că mâine (joi - n.r.) toate partidele din Parlament vor adopta varianta cerută de preşedinte. Era nevoie de o reîntoarcere obligatorie în Parlament pentru că altfel ar fi plecat spre promulgare varianta votată în cele două Camere. A fost corectată acea problemă legată de discrepanţa dintre atacarea sau neatacarea unei decizii ANI de către un parlamentar. Dacă o atacai şi pierdeai, plecai din Parlament", a afirmat Blaga.
Deputatul PSD Gabriel Vlase, a susținut a precizat că raportul a fost adoptat cu majoritate de voturi şi va fi redactat în cursul zilei, cel târziu joi dimineaţă, urmând a fi transmis apoi plenului reunit spre dezbatere şi adoptare.
"Raportul a fost adoptat cu majoritate de voturi. S-au înregistrat doar o abţinere şi un vot împotrivă. Au fost modificări de formă, nu de fond, la solicitările de examinare venite de la Cotroceni. Am operat toate modificările cerute. Joi, la ora 9.00, raportul va intra probabil în dezbaterea plenului", a spus Gabriel Vlase.
El a precizat că, potrivit formei agreate de Comisie, parlamentarul care nu face contestaţie la Raportul ANI îşi pierde mandatul în termenul prevăzut de lege, contestarea în instanţă a raportului ANI urmând a se face în 15 zile, termenul fiind prevăzut în legea ANI şi de Codul de procedură civilă.
Vlase a spus că Parlamentul va fi informat de căre ANI în calitate de instituţie tutelară a celui care are o problemă de integritate.
"Am vrut să ne asig