Atacul hackerilor asupra platformei sociale Twitter, care a vizat peste 250.000 de conturi, ar putea fi mai grav decât doreşte compania să recunoască. Conturile compromise aparţin persoanelor care au adoptat devreme reţeaua şi printre ele s-ar putea număra şi preşedintele american Barack Obama.
Twitter a anunţat, vineri, pe blogul companiei, că o grupare de hackeri a atacat platforma şi a accesat „informaţii limite” din conturile a peste 250.000 de utilizatori. Oficialii Twitter nu au menţionat, însă, că toate persoanele vizate de atac şi-au făcut conturi la scurt după lansarea reţelei, potrivit Tech Radar.
Politicieni şi publicaţii de top, victime ale atacului?
Platforma de microbloging, care are aproximativ 500 milioane de utilizatori active, a explicat în comunicatul oficial că “numai un procent mic dintre utilizatori a fost afectat de acest atac”. Totuşi, printre aceştia s-ar putea număra preşedintele american Barack Obama, vicepreşedintele SUA Joe Biden şi purtătorul de cuvânt al Casei Albe John Boehner.
“Să spui că un procent mic de utilizatori a fost afectat de atac este foarte înşelător”, este de părere cofondatorul site-ului de analiză social media PeerReach Nico Schoonderwoerd. Acesta a mai scris pe blogul să că prin corelarea informaţiilor despre atacul informatic reiese că au fost afectate numai personae care s-au înscris pe Twitter înainte de 15 iunie 2007.
În afară de politicienii SUA, printre victime s-ar putea număra şi publicaţiile New York Times, Reuters, CNN şi Fox News. Chiar şi creatorul Twitter Jack Dorsey s-ar putea afla pe lista celor ale căror conturi au fost compromise.
Răspunsul Twitter
Utilizatorii afectaţi au fost sfătuiţi să-şi schimbe parolele, însă reţeaua Twitter plănuieşte să-şi fortifice apărarea împotriva hackerilor, urmând să implementeze un sistem de autentificare în doi paşi. @N_P