Dintre cei 19 suspecţi aduşi la audieri luni dimineaţă la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, anchetatorii au cerut ieri încarcerarea a nouă persoane, însă magistraţii Tribunalului Suceava au decis să emită mandate de arestare preventivă doar pentru trei dintre aceştia.
În faţa judecătorilor, au fost aduşi Ionel Pătrăucean (23 de ani), Constantin Florin Pruteanu (33 de ani) şi Arcadie Antimie (42 de ani) din municipiul Rădăuţi, Vasile Hriţcu (37 de ani), din Dumbrăveni, Nelu Ilie Ursaciuc (21 de ani), din comuna Straja, Ilie Pauliuc (51 de ani), din comuna Brodina, Petru Ioan Bahan (22 de ani), din Nisipitu -Ulma, Dumitru Daniel Pandele (20 de ani), din oraşul ieşean Târgu-Frumos, şi Gheorghe Sturzu (52 de ani), din oraşul Gura Humorului. Acesta din urmă a fost angajat la Poliţia oraşului Gura Humorului, ca subofițer, ieșind la pensie în urmă cu 6-7 ani.
Magistrații au decis arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Pătrăucean, Hriţcu şi Pandele, luarea măsurii de a nu părăsi localitatea de domiciliu faţă de Ursaciuc, Antimie, Pauliuc şi Sturzu, şi dispunerea interdicției de a părăsi ţara faţă de Pruteanu şi Bahan.
Traian Andronachi, avocatul a trei dintre persoanele cercetate în acest dosar, este de părere că numărul mandatelor de arestare emise reflectă „subţirimea” probelor.
„Cel puţin în ceea ce-i priveşte pe clienţii mei, lucrurile sunt extrem de clare. Doi dintre ei au fost lăsaţi să plece încă de luni seară, în timp ce pentru al treilea client al meu magistraţii au refuzat să emită mandat de arestare preventivă şi au luat măsura cea mai uşoară, interdicţia de a părăsi ţara. Şi toate acestea în condiţiile în care clientul meu avea o condamnare de 1 an şi 6 luni cu suspendare, iar procurorul de caz a încercat să inducă ideea că este un cap al grupării. Toate aceste aspecte