Despre grepfrut, un citric mare, rotund, de culoare galbena sau rozalie, un hibrid obtinut din pomelo si diferite soiuri de portocal, se spune ca ar fi cel mai sanatos citric pentru ca multi dintre constituentii lui actioneaza precum medicamentele.
Grepfrutul, foarte apreciat pentru continutul sau bogat in enzime care stimuleaza digestia, are in compozitia sa, pe langa un continut bogat de vitamina C, care se gaseste, de altfel, in toate citricele, si vitaminele A, B1, B2, B5, apa, in proportie de 90%, calciu, fosfor, potasiu si fier.
Datorita continutului ridicat de vitamina C, grepfrutul te proteajeaza ca un scut impotriva racelilor, multe si destul de periculoase in aceasta perioada. Grepfrutul intareste imunitatea si apara organismul de infectiile de sezon.
In caz ca deja ai racit, sucul de grapefruit, nu mai mult de doua pahare pe zi, amelioreaza durerile din gat si grabeste vindecarea datorita antioxidantilor din compozitie care lupta impotriva virusurilor.
Sucul de grepfrut, preparat acasa, nu cel din magazine, doua pahare pe zi, iti poate fi de ajutor daca ai probleme cu bila. In plus, previne balonarea si combate durerile de cap date de acumularea de toxine in organism.
Consumul constant de grepfrut, cate un fruct pe zi, previne bolile tubului digestiv, constipatia, aciditatea gastrica, ateroscleroza, astmul. Grepfrutul roz sau rosu contine licopen, un antioxidant minune cu efecte antitumorale, care impiedica imbatranirea precoce a organismului.
Deoarece are foarte putine calorii, grapefruitul se recomanda, fara retinere, in cura de slabire. Un pahar de suc de grepfrut dimineata, pe stomacul gol, ii ofera organismului toata bogatia de vitamine si minerale pe care o are in compozitie, oferindu-i, in acelasi timp, energia si pofta de viata, necesare pentru o noua zi de activitate.
@N