de Sorana MAIER
06 februarie 2013 22:10
2 vizualizari
A-A+
Hingherii i–au ridicat în doar o săptămână de câteva ori, directorul spitalului îi pune pe pacienţi şi pe angajaţi să semneze că nu hrănesc maidanezii şi cu toate acestea, haitele de câini sunt o prezenţă aproape nelipsită în curtea Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu.
Nu sunt cu zecile, dar sunt în grupuri de câte trei – patru pe lângă clădirile spitalului, lângă porţii zdravene de mâncare, aruncate de angajaţi sau de bolnavi, iar gardul cu spaţii mari de ieşire nu îi opreşte să sară la trecători. O grădiniţă de unde ies zilnic sute de copii, dar şi sediul AJOFM sunt în aceeaşi zonă.
"Este interzisă reteritorializarea câinilor în parcuri, pieţe, spitale, şcoli/licee/grădiniţe, precum şi în zonele centrului istoric ale municipiului Sibiu. În cazul spitalelor, scolilor/liceelor/grădiniţelor câinii vor putea fi reteritorializaţi la cererea reprezentanţilor instituţiilor mai sus menţionate doar cu condiţia de a-şi asuma întreaga răspundere în ceea ce priveşte câinii returnaţi, prin semnarea unui formular de adopţie. Reprezentanţii spitalelor, şcolilor/liceelor/gădiniţelor au responsabilitatea de a lua toate măsurile necesare pentru a împiedica accesul ulterior al câinilor fără stăpân în incinta instituţiilor, Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân nefiind răspunzător de prezenţa câinilor în curţile acestor instituţii", scrie în Hotărârea Consiliului Local Sibiu nr. 39 din 2010.
Un exemplu de situaţie clară în care lucrurile se întâmplă exact pe dos este ceea ce se petrece în curtea Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu, unde maidanezii sunt la ei acasă.
Au fost luaţi de serviciul de ecarisaj de mai multe ori, fie la solicitarea spitalului, fie la cea a locuitorilor din zonă, însă de fiecare dată câinii au revenit. De la fi