Tribunalul Comercial Cluj a acceptat aseară declanşarea procedurii de insolvenţă la FC „U" SA, iar administrator judicar a fost numit GMB Recovery Oradea, lichidatorul solicitat de Ioan Mărginean.
Universitatea a intrat ieri în administrare specială. Firma GMB Recovery Oradea va prelua administrarea societăţii FC „U" SA, după ce Tribunalul Comercial a acceptat deschiderea procedurii de insolvenţă. Decizia de ieri face ca blochează conturilor instituită de ANAF să fie ridicată, iar Universitatea să primească o infuzie de 1,3 milioane de euro, reprezentând tranşa a doua din drepturile de televizare, aferente sezonului trecut.
Zi lungă, ieri, pentru oficialii Universităţii. La orele amiezii, clubul reprezentat de avocatul Daniel Ştefănică, şi-a susţinut cauza în faţa judecătorului sindic, cerând deschiderea procedurii de insolvenţă a societăţii FC „U" SA, cauza principală fiind datoriile de 6,7 milioane de euro care au dus şi la proprirea conturilor. Ştefănică a explicat în faţa judecătorului că nu a reuşit să completeze dosarul, aşa cum i s-a cerut la termenul din urmă cu o săptămână, din cauză că o parte din actele solicitate se află sub sechestrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) şi nu a izbutit să le obţină într-un timp atât de scurt. „Nu am putut să recuperăm toate actele de la DIICOT pentru că există o procedură penală în desfăşurare. Insolvenţa e singura şansă pentru continuare activităţii şi nici nu vreau să îmi imaginez ce se întâmplă dacă nu se va intra în insolvenţă", a spus Ştefănică, în sala de judecată.
Judecătorul a rămas în pronunţare timp de aproape şase ore, iar în aseară, în jurul orei 18:00, s-a anunţat decizia: „U" Cluj este al treilea club din România care intră în insolvenţă. „E o decizie bună. Practic e singura situaţie în care clubul îşi va putea desfăşura activitatea. De cât