Anul acesta, Autoritatea a cerut 8,1 mil. euro de la Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului
Sumele sunt necesare pentru plata onorariilor avocaţilor care reprezintă România în numai trei litigii aflate pe rolul Curţii de Arbitraj de la Washington
În ţară, AVAS era implicată anul trecut în peste 10.000 de procese şi colabora cu peste 10 Case de avocatură
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, care se va numi curând Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului conform unui proiect al instituţiei aflat în discuţii la Guvern, are nevoie anul acesta de încă 8,1 mil. euro (22.192 euro pe zi, adică 925 euro pe oră la un curs de 4,5 lei/euro) pentru reprezentarea în faţa Curţii de Arbitraj de la Washington (ICSID), unde este parte în trei procese - iniţiate de Hassan Awdi în cazul Rodipet, Omer Dede şi Elhuseyni Serdar în cazul IMUM şi Marco Gavazzi şi Stefano Gavazzi în cazul SC Socomet/Gavazzi Steel.
Potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern, postat spre dezbatere pe site-ul AVAS, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) cere suplimentarea bugetului, din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului, cu sumele necesare reprezentării României în faţa Curţii de Arbitraj Internaţional a Centrului Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiţii.
Astfel, pentru reprezentarea în cazul ARB 10/13, iniţiat în 2010 de Hassan Awdi (fost patron al Rodipet), Enterprise Business Consultants, Inc. and Alfa El Corporation împotriva României, AAAS are nevoie anul acesta de o suplimentare a fondurilor de 4,2 mil. euro, bani pe care-i va da Caselor de avocatură Leaua şi Asociaţii şi Lalive Avocats, pentru a pregăti apărarea statului român.
În cel de-al doilea caz ARB 10/22, iniţiat tot în 2010 de Ömer Dede şi Serdar Elhüseyni împotriva României, Autoritatea