Legumele cu frunze verzi provoacă cele mai multe intoxicaţii alimentare Foto: recolta.eu
Maioneza, carnea sau laptele sunt unele dintre alimentele despre care ştim că duc cel mai des la apariţia problemelor digestive, atunci când nu sunt păstrate la rece. Potrivit unui nou studiu, cele mai multe cazuri de intoxicaţii alimentare sunt cauzate de legumele cu frunze verzi, precum salata.
Din 1998, până în 2008, 1.451 de americani au murit din cauza intoxicaţiilor alimentare, scrie descopera.ro. Carnea a fost responsabilă pentru 28,7% dintre aceste decese, lactatele (dar şi ouăle) au cauzat 14,5% morţi, în timp ce consumul de legume a dus la 16,4 decese, potrivit studiului.
Cu toate acestea, mai bine de jumătate dintre toate intoxicaţiile alimentare au fost cauzate de legume, care în cei 10 ani au îmbolnăvit 4,9 milioane de oameni. Legumele cu frunze verzi, precum spanacul, au cauzat 2,1 milioane de cazuri de îmbolnăviri. Prin comparaţie, doar 3,4% (adică 330.981 de îmbolnăviri) din cele 9,6 milioane de cazuri de intoxicaţii au fost cauzate de consumul de crustacee.
Citeste mai mult pe RTV.NET Legumele cu frunze verzi provoacă cele mai multe intoxicaţii alimentare Foto: recolta.eu
Maioneza, carnea sau laptele sunt unele dintre alimentele despre care ştim că duc cel mai des la apariţia problemelor digestive, atunci când nu sunt păstrate la rece. Potrivit unui nou studiu, cele mai multe cazuri de intoxicaţii alimentare sunt cauzate de legumele cu frunze verzi, precum salata.
Din 1998, până în 2008, 1.451 de americani au murit din cauza intoxicaţiilor alimentare, scrie descopera.ro. Carnea a fost responsabilă pentru 28,7% dintre aceste decese, lactatele (dar şi ouăle) au cauzat 14,5% morţi, în timp ce consumul de legume a dus la 16,4 decese, potrivit studiului.
Cu toate acestea, mai bine de jumătate dintre toate intoxicaţiile alimentare a