Băuturile dietetice nu sunt recomandate la preprarea coktailurilor alcoolice, pentru că induc mai repede starea de ebrietate. Acest efect este mai mare în cazul femeilor, care sunt și mari amatoare de sucuri „fără zahăr”.
Un cocktail cu efect de îmbătare rapidă este combinația de vodcă și limonadă dietetică. După un astfel de cocktail, cu 50 de mililitri de vodcă, alcoolemia crește până la un nivel care l-ar putea împiedica pe consumator să conducă un autovehicul, deși acesta nu simte că s-ar afla în stare de ebrietate. Consumatorii pot ajunge astfel să se intoxice cu alcool, atrage atenția medicul Dennis Thombs, de la University of North Texas. MIT DESFIINȚAT. Margarina cu Omega 6 dublează riscul de infarct!
Cercetătorii americani au ajuns la această concluzie în urma unui studiu la care au participat 16 femei și bărbați, realizat în trei etape. În primă fază, voluntarii au consumat alcool cu suc de citrice care conținea zahăr, iar în cea de-a doua etapă, alcoolul a fost servit cu suc dietetic. În ultima etapă, participanții la studiu au consumat doar băuturi răcoritoare. RISC DE FOCAR DE INFECȚIE LA IAȘI. Femeile rome ascund pamperșii copiilor sub saltele. Explicația primită de medici e halucinantă!
"Măsurătorile efectuate după ce oamenii au consumat alcool şi suc dietetic au demonstrat o concentraţie de alcool în aerul respirat mai mare decât în cazul în care aceeaşi cantitate de alcool a fost ingerată cu o băutură răcoritoare cu zahăr", a spus Cecile Marczinski, cercetător al Northern Kentucky University, care pune această situație pe seama faptului că băuturile fără zahăr favorizează o mai mare absorbţie a alcoolului în sânge.