de I. BÂRSAN
07 februarie 2013 22:58
2 vizualizari
A-A+
Iniţiativa activiştilor preocupaţi de salvarea patrimoniului natural şi cultural, Alburnus Maior, Asociaţia Bucureşti şi Re.Generation care au hotărât să declare data de 6 februarie „Ziua Roşiei Montane” a fost îmbrăţişată şi de asociaţia „Serviciul de Voluntari Agnita”.
Acţiunea voluntarilor agniţeni a avut loc în sala de şedinţe a Primăriei din Agnita, unde au participat peste 60 de persoane interesate să afle cât mai multe informaţii despre situaţia acestei zone atât de controversate.
Cei prezenţi au fost salutaţi de Cosmin Duşleag liderul Serviciului de Voluntari Agnita şi de Joachim Cotaru un activist împătimit pentru salvarea patrimoniului natural şi cultural care a participat la mai multe acţiuni în Roşia Montană. Cosmin Duşleag a ţinut să menţioneze că scopul acestei acţiuni este de a oferi celor interesaţi un plus de informaţii despre Roşia Montană, informaţii pe care media audio şi video le ignoră din diverse motive.
Organizatorii au prezentat un film despre oamenii şi locurile de la Roşia Montană, un film realizat în anul 2004. Deşi au trecut şapte ani, problemele acestei zone nu s-au schimbat prea mult. Doar lupta celor care vor să salveze patrimoniul a devenit mai acerbă, ca şi atitudinea celor care nu vor să-şi părăsească locurile ce le sunt dragi.
Înainte şi după prezentarea filmului, un grup vocal de la Şcoala GD Teutsch, condus de profesorii Florin şi Doina Părău a susţinut câte un scurt moment folcloric.
După terminarea acţiunii o parte din participanţi, impresionaţi de cele văzute, au rămas în holul Primăriei discutând despre situaţia Roşiei Montane.. de I. BÂRSAN
07 februarie 2013 22:58
2 vizualizari
A-A+
Iniţiativa activiştilor preocupaţi de salvarea patrimoniului natural şi cultural, Alburnus Maior, Asociaţia Bucure