Judeţul va avea buget mai târziu ca în anii trecuţi, iar data aprobării acestuia este incertă încă. Şi asta din cauza dezbaterilor îndelungi pe marginea bugetului naţional, dar şi a calculelor pentru împărţirea banilor ce se vor face la nivel local. În plus, înainte ca aleşii judeţului să îşi exprime votul privind bugetul judeţului este nevoie ca acesta să stea la transparenţă. Pe marginea bugetului s-ar putea face speculaţii, precum şi o situaţie a celor mai importante investiţii pe care administraţia le are în plan în acest an.
Dacă anul trecut, bugetul judeţului a fost supus aprobării în luna februarie, în acest an, administraţia judeţeană urmează să-l voteze abia luna viitoare, cel mai repede pe data de 8 martie. După ce lucrurile se aşează la nivel central, bugetul judeţului intră la transparenţă urmând ca apoi primăriile să poată şti cam pe ce sume se bazează.
În şedinţa extraordinară de marţi 5 februarie, preşedintele CJA, Nicolae Ioţcu a făcut câteva precizări legate de data aprobării bugetului. „Este posibil ca pe data de 8 martie să supunem aprobării bugetul judeţului. Dacă discuţiile pe marginea bugetului naţional vor continua, vom încerca să împingem cât mai mult data la care vom organiza şedinţa CJA, pentru a putea aproba bugetul judeţean“.
Bugetul împărţit de CJA anul trecut
Anul trecut, veniturile bugetului judeţean au fost de 279,3 milioane de lei, la care s-a adăugat un fond de rezervă de aproape 14 milioane de lei. Cheltuielile cuprinse însă în bugetul Consi- liului Judeţean au însumat peste 292,6 milioane de lei, asta la primele calcule, în luna februarie 2012.
Cele mai mari sume au fost alocate primăriilor din localităţile: Sântana, Sebiş, Curtici, Ineu, Lipova, Nădlac, Pâncota, Pecica şi Şiria. Fonduri substanţiale au mai primit şi consiliile locale din localităţile: Mişca, Secusigiu, Şicula, Şagu, Păuliş