Acesta nu este un articol împotriva nimănui. Dar acesta este un text critic la adresa unui fel de a face televiziune și de a reacționa ostil cînd ți se spune ”Nu cumva aveți o problemă?” Așa își începe Cătălin Tolontan textul de pe blog, cu titlul: Procesul Antenei 1 cu un jurnalist. Și ceara care curge în pămînt.
Paginademedia.ro redă, în continuare, fără alte comentarii, câteva pasaje din textul semnat de Tolontan:
“Dacă un site cu patru oameni care scriu despre media a enervat atît de tare a doua televiziune din România, încît aceasta pretinde ”prejudicii mai mari de 500.000 de euro”, asta înseamnă că jurnalismul mai contează totuși în dialogul cu infotainmentul.”
Am o singură observație pentru Petrișor Obae, căruia nu-i pun nici un moment la îndoială buna-credință.
De ce nu-i pun sub semnul întrebării integritatea? Pentru că i-am urmărit istoria profesională, încă de pe vremea revistei ”Capital”, unde el și Petre Barbu au făcut o echipă competentă și curajoasă. Erau vremurile în care nu trebuia să justifici de ce scrii.
Se respecta norma profesională și albul nu ne era prezentat drept negru în meseria asta! L-am citit apoi pe Obae în ”Evenimentul zilei” și, de cîțiva ani, pe siteul său paginademedia. E suficient? Da, este!
Nu cer nimănui să gîndească la fel, dar, pentru mine, un deceniu de probitate într-o profesie grea și într-o vreme tulbure e suficient ca să fiu convins că Obaen-a avut nici o agendă ascunsă cînd a publicat articolul.
Am, așadar, doar o remarcă pentru pagina de media. Faptul că lista cu advertiserii, o idee bună, merita să cuprindă și clienții de publicitate ai celorlalte emisiuni tabloide. Era mai bine așa, era firesc și era mai aproape de o imagine completă, tocmai pentru că inițiativa putea naște un început de reacție. Ceea ce s-a și întîmplat.
Cît despre riposta Antenei, îmi pare rău să o s