Mai bine de jumătate din casele de pe Calea Dorobanţilor, mai exact cele construite între bulevardul Dacia şi bulevardul Iancu de Hunedoara, riscă să fie demolate. Decizia a fost luată în urma unui studiu plătit de Primăria Capitalei, cu scopul de a proteja zona de „rechinii” imobiliari.
În cadrul acestui studiu prezentat miercuri în cadrul Comisiei Tehnice de Urbanism de pe lângă Primăria Capitalei, se face un inventar al tuturor caselor care se află în zona Dorobanţi. În urma evaluării, experţii hotărăsc care case vor fi păstrate, renovate sau chiar demolate. În cazul caselor demolate, se va întocmi un plan pentru a stabili ceea ce se poate construi pe terenul rămas liber, informează hotnews.ro.
Acest studiu sau Plan Urbanistic Zonal prezentat Comisiei de Urbanism, este realizat de Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”. Potrivit PUZ-ului. Potrivit studiului, pot fi demolate următoarele imobile:Pe strada Alexandru Macendonski demolarea blocului de la numărul 10 este posibila. În loc se poate construi o clădire cu 3 etaje. Casa neoromanească din zonă poate fi mansardata.
Pe strada Maior Dimitrie Giurescu toate imobilele de pe partea dreapta, cum se vine dinspre Calea Dorobanţilor, pot fi demolate. În loc se permite construirea unor clădiri de trei etaje, cu excepţia parcelei de la numărul 2 unde se poate construi un bloc de şase etaje. Pe Calea Dorobanţi numărul 30 şi 32: au fost vizate doua clădiri în spatele cărora se pot imobile de două sau trei etaje.
De asemenea pe Calea Dorobanţilor numărul 32: în fata unei case vechi se poate ridica o clădire de trei etaje. Calea Dorobanţilor numărul 43: în spatele casei vechi de la acest număr, autorităţile pot construi blocuri de două etaje
Calea Dorobanţilor 42-44-46: au fost identificate mai multe imobile vechi care pot fi demolate, în locul lor ar putea fi construit un bloc de