Clujul primeşte pentru investiţii, anul acesta, doar puţin peste 17 milioane de euro. Guvernanţii susţin că bugetul este unul auster, dar opoziţia îi acuză că izolează Clujul, prin alocările reduse de fonduri. Toţi promit, însă, că vor încerca să mai atragă bani pentru judeţ.
Parlamentarii USL susţin că bugetul actual este unul de austeritate, în condiţiile în care trebuie plătite dobânzi pentru împrumuturile contractate în anii anteriori de la instituţiile financiare internaţionale.
Am discutat cu colegi de-ai mei din alte judeţe pentru că ne-ar fi mult mai uşor să avem proiecte comune de dezvoltare a zonelor. De exemplu, eu mă gândesc la zona munţilor Apuseni, la Valea Arieşului. De aceea ar fi bine împreună cu judeţele din jur, Alba, Bihor, Sălaj şi Mureş să colaborăm şi să atragem investiţii”, a declarat Elena Uioreanu, deputat USL de Cluj.
Conservatorii clujeni îşi pun speranţele în rectificarea bugetară.
„Aşteptăm în perioada următoare rectificare bugetară în care vor fi incluse toate obiectivele însemnate pentru judeţ. În urma unei analize şi a unui lobby puternic făcut de grupul nostru parlamentar sperăm să obţinem acest lucru”, a declarat Ioan Moldovan, deputat din partea Partidului Conservator Cluj.
În schimb, opoziţia se plânge că judeţul Cluj a fost uitat de cei aflaţi la guvernare. Senatorul PDL Alin Tişe este convins că rectificarea bugetară nu va schimba prea mult situaţia. De asemenea, parlamentarul susţine că alocările financiare pentru culte, generoase an de an, au fost făcute cu predilecţie înspre judeţele în care puterea are mai mulţi aleşi locali.
„Imaginaţi-vă că pentru USL, Slatina este mai importantă decât Clujul. Eu am solicitat bani pentru Centura de Sud a municipiului şi nu am primit. Am solicitat bani pentru mitropolie şi pentru 230 de biserici din judeţul Cluj şi nu am primit niciun ban. Deci, cu alte c