Ziua de 13 din această lună ar putea fi una „norocoasă” pentru un gorjean judecat la Tribunal pentru acuzaţia de evaziune fiscală. Bărbatul a fost şi arestat preventiv pentru vreo jumătate de an, în 2012, după ce anchetatorii au descoperit că firma sa s-a folosit de facturi nereale pentru a nu plăti la stat impozite şi taxe de circa 150.000 de lei. Ion Cican a fost lăsat în cele din urmă în libertate, iar la ultimul termen din procesul său, înainte de pronunţarea verdictului, i-a precizat judecătorului de caz că nu se aşteaptă să nu primească o condamnare fie şi din simplul considerent că a stat deja şase luni după gratii.
Cican nu este însă uşă de biserică, el mai având o condamnare definitivă din 1999 şi încă una aflată în faza de recurs la Curtea de Apel Craiova în dosarul ţepelor pe care le-a tras BRD Gorj în 2005, când a luat zeci de credite cu acte false. Un deceniu de puşcărie ar avea acesta de executat dacă sentinţa dată de instanţa de fond de la Târgu Jiu rămâne neschimbată, pentru evaziunea de care este acuzat el riscând o pedeapsă mult mai mică, pe care, ulterior, o poate contopi cu cea de zece ani, legislaţia dându-i voie la un astfel de artificiu. Cican speră să fie însă găsit nevinovat, el negând că ar fi păgubit statul cu mai mult de 5000 de lei, sumă pentru care nu crede că se impune să fie condamnat din nou la închisoare cu executare.
Ziua de 13 din această lună ar putea fi una „norocoasă” pentru un gorjean judecat la Tribunal pentru acuzaţia de evaziune fiscală. Bărbatul a fost şi arestat preventiv pentru vreo jumătate de an, în 2012, după ce anchetatorii au descoperit că firma sa s-a folosit de facturi nereale pentru a nu plăti la stat impozite şi taxe de circa 150.000 de lei. Ion Cican a fost lăsat în cele din urmă în libertate, iar la ultimul termen din procesul său, înainte de pronunţarea verdictului, i-a precizat judecătorului de