Noul antrenor al Universităţii a explicat de ce şi-a asumat responsabilitatea penalty-ului cu Anglia de la Euro 2000. Fostul vârf a vorbit despre cariera sa de fotbalist şi despre planurile de la „U" Cluj.
E primul interlocutor care-i solicită ziaristului lista cu întrebările. „Să le aduci scrise, altfel nu vorbim!", îl avertizează pe jurnalist. Discuţia porneşte după ce citeşte chestionarul. Una singură cade la cenzură, o taie apăsat cu pixul. „ Să nu mai văd asta. Acum nu mai sunt jucător". În schimb, dialogul generează numeroase întrebări la care nu ezită să răspundă. Ioan Viorel Ganea a semnat cu Universitatea Cluj un contract valabil până la finalul campionatului. A venit să dea o mână de ajutor, doar e al cincilea antrenor al „Şepcilor roşii" din acest sezon. Vrea să demonstreze că e capabil să-i înveţe şi pe alţii să înscrie. Orgoliul unui fost mare atacant e plasa de siguranţă a Universităţii.
Ai jucat doar fotbal?
M-am născut la Făgăraş, un oraş cu aproximativ 40.000 de locuitori, destul de mic. Acolo am crescut şi m-am format ca jucător. Am făcut şi un pic de judo, îmi plăcea şi boxul. Nu am apucat să ajung la concursuri, a fost o perioadă de vreo şase luni, m-am băgat şi eu în seamă (zâmbeşte). Aveam 14 ani şi am întrerupt fotbalul, eram în clasa a VIII-a şi urma treapta întâi.
Era mai lejer la judo?
Nu, era programul după-amiaza, iar şcoala era dimineaţa. La fotbal m-am întors în clasa a IX-a, după ce am terminat cu examenul.
Care a fost primul post la fotbal?
Am început ca libero, am avansat fundaş central, am trecut mijlocaş central şi apoi am ajuns atacant.
Cum de ai jucat libero?
Acolo m-a pus să joc la copii şi juniori. Am fost libero, apoi am urcat mijlocaş central.
Eşti pregătit ca antrenor, deja ştii toate posturile. Când ai ajuns atacant?
Într-un târziu, la Braşov, unde am debutat sub c