Circa 13.000 de profesori, care au participat la concursul de titularizare de anul trecut și au obținut note peste 7, erau cât pe ce să nu fie luați în considerare, anul acesta, la ocuparea posturilor în învățământ, din cauza unui ordin de ministru semnat de actualul ministru al Educației, Remus Pricopie și publicat în Monitorul Oficial în data de 30 ianuarie. Ecaterina Andronescu a rezolvat problema tacit, înainte ca scandalul să răsufle. Sursa: =Arhiva EvZ
Documentul a modificat metodologia privind mişcarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în anul școlar 2013-2014, dând astfel posibilitatea doar celor care au dat examen de titularizare între 2008 şi 2011 să ocupe un loc acolo unde există catedre disponibile.
Profesor de 10, inexistent în sistem
Cristina Rădoi (26 de ani), suplinitoare de franceză la Şcoala 89 "Nicolae Labiş" din Capitală a luat nota maximă la examenul de titularizare de vara trecută. Anul acesta spera să devină profesoară cu acte în regulă, însă a aflat de curând că nu mai poate face nici măcar o simplă cerere de încadrare.
”Până acum, metodologia privind mișcarea de personal, care apărea în fiecare an, prevedea ca profesorii care au luat ore într-o școală și au obținut la examenul de titularizare o notă mai mare de 7, să devină titulari. Anul acesta însă, sunt menționați doar cei din “promoțiile” 2008, 2009, 2010 și 2011”, explică dascălul.
Tânăra, unul dintre cei șapte profesori de franceză din țară care au luat nota 10 la examenul de titularizare, spune că trecerea de la suplinitor la titular nu-i va aduce o majorare salarială, dar îi va asigura stabilitatea.”Odată obținută titulatura, te poți numi profesor pe viață, altfel riști să stai cu frică în fiecare an că altcineva cu o notă mai mică îți poate lua locul”, arată profesoara de franceză.
“Contestaţiile privind soluţionarea cererilor de tit