Aproape jumatate dintre casele de pe Calea Dorobantilor, potriunea cuprinsa intre bd. Dacia si bd. Iancu de Hunedoara, risca sa fie demolate din cauza unui studiu platit de Primaria Capitalei tocmai pentru a proteja zona de rechinii imobiliari. Acest studiu, prezentat miercuri in cadrul Comisiei Tehnice de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei, inventariaza toate casele din zona Dorobanti, spune care se pastreaza, pe care se poate interveni partial si care pot fi demolate. In cazul celor din urma, se stabileste si ce se poate construi in loc. Studiul (un Plan Urbanistic Zonal) este realizat de Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu".
Potrivit Planului Urbanistic Zonal prezentat la Comisia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei, pot fi demolate urmatoarele imobile:
Pe str. Alexandr Macendonski demolarea blocului de la nr. 10 este posibila. In loc se poate construi o cladire cu 3 etaje. Casa neoromaneasca din imagine poate fi mansardata.
Pe strada Maior Dimitrie Giurescu toate imobilele de pe partea dreapta, cum stai cu spatele la Calea Dorobantilor, pot fi demolate. In loc se permite construirea unor cladiri de trei etaje, cu exceptia parcelei de la numarul 2 unde se poate construi un bloc de 6 etaje
Calea Dorobantilor colt cu str. Dimitrie Giurescu, imobilul figureaza ca demolabil, iar in loc se poate construi o cladire cu aceeasi inaltime ca cea din prezent (parter si etaj);
Calea Dorobantilor nr. 31 si 33: cele doua imobile care se afla pe parcela sa pot demola. In loc se poate construi un bloc cu 9 etaje.
Calea Dorobanti 30 si 32: in spatele celor doua cladiri se pot construi imobile de doua/trei etaje
Calea Dorobantilor 32: in fata unei case vechi se pot construi o cladire de trei etaje @N