*Cadrele medicale din spital, dar și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică spun că de vină pentru întârzieri este numărul mare de pacienți *În tot județul există un singur spital de urgență, iar aici se concentrează solicitări din toate cele 51 de localități ale județului
Bogdan Cherecheș, în vârstă de 14 ani, elev la școala numărul 4 din municipiul Tulcea a căzut în timpul unei pauze. S-a lovit la mână și l-a anunțat pe tatăl său ce s-a întâmplat. Tatăl nu a chemat ambulanța, ci s-a decis să îl ducă personal pe băiat la spital.
„Am ajuns în jurul orei 10.00 la spital. De abia după 18.30 a venit un medic să se uite pe analizele lui. Pentru că nu mai suportam să aștept, am intrat în cabinet să îi întreb pe doctori ce se întâmplă, cât mai avem de așteptat. Atunci au chemat poliția pentru că aș fi intrat fraudulos peste ei. Eu sunt un om răbdător din fire, dar opt ore pentru o urgență mi se pare exagerat de mult“, a spus Sebastian Cherecheș, tatăl băiatului.
„Este un incident regretabil”, spune dr. Laurenţia Militaru
Directorul Direcției de Sănătate Publică Tulcea, dr. Laurenția Militaru, a declarat în cursul zilei de ieri că acesta este un incident regretabil, dar că situația trebuie privită per ansamblu, nu local. Marți, de la ora 9.00 la ora 10.00, au fost întocmite șapte fișe de consultație (mai puțin de zece minute de pacient) și că tot marți, până la ora 14.00 fuseseră făcute 42 radiologii.
„Oricum, sperăm ca astfel de cazuri să nu se mai repete și, împreună cu cei din conducerea Spitalului Județean Tulcea, am stabilit un set de măsuri pentru optimizarea și eficientizarea activității la nivelul Unității de Primire Urgențe“, a declarat dr. Laura Militaru.
„Marţi am avut peste 100 de urgenţe”, spune dr. Iosif Roşca, managerul spitalului Șeful spitalului județan a susținut ieri după amiază o conferință de presă pentru a