Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, spune că este sceptic în ceea ce priveşte materializarea reorganizării administrativ-teritoriale a ţării, însă şi-o doreşte după modelul Germaniei, cu landuri şi guvern regional.
Căncescu a spus că, deşi este sceptic că se va materializa reorganizarea administrativ-teritorială a ţării, el işi doreşte acest lucru, dar după modelul Germaniei, cu landuri şi guverne regionale, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"După părerea mea ar trebui să existe opt regiuni foarte puternice, un fel de landuri ca în Germania, cu putere decizională, cu guverne organizate exact după modelul nemţesc. Deci să preluăm foarte mult din atribuţiile Guvernului, altfel nu am făcut nimic dacă mai creăm o structură suplimentară. Ori e ea inutilă, ori devin inutile Consiliile Judeţene. Deci, dacă se intenţionează să rămână CJ, să rămână cu această condiţie, să avem nişte regiuni foarte puternice", a afirmat Căncescu.
El a spus că nu crede că reorganizarea se va finaliza până la sfîrşitul anului 2013 "pentru că există o mare diversitate de puncte de vedere şi foarte multe interese".
"Modificarea Constituţiei nu e uşoară. Îmi doresc acest lucru pentru că regionalizarea ar însemna automat o cheltuire corectă a banilor având în vedere că sume mari se duc pentru susţinerea sistemului administrativ", a mai spus preşedintele CJ Braşov.
De asemenea, vicepreşedintele CJ Braşov, Mihai Pascu, a declarat că se teme ca Braşovul să nu piardă statutul de capitală a regiunii şi că deja se gândeşte la câteva propuneri de modificare a unor hotărâri de Guvern privind proprietatea asupra unor clădiri care să fie puse la dispoziţia viitoarei administraţii regionale. El a dat ca exemplu actuala clădire a Curţii de Apel Braşov care să fie dată în folosinţă Consiliului Judeţean, iar acesta "să o aducă ca argument capitalei re