Bhutanul si-a capatat reputatia de cea mai "fericita" tara din lume, iar asta nu este greu de inteles odata ce vezi peisajele cu care se mandreste tara, obiceiurile si festivalurile de pe aceste meleaguri.
News Discovery iti dezvaluie cate putin din aceasta lume de vis, cum nu ai crede ca mai exista acum pe Pamant:
Salbaticie
O expeditie prin Bhutan poate insuma 5-8 ore de mers, urmate de odihna, un ceai cald si o portie de orez fiert, legume si diverse tipuri de carne. In fiecare seara trebuie sa strangi lemne pentru focul de peste noapte, in jurul caruia se canta si domina voia buna.
Fortarete pe munti
Dzong este o denumire specifica pentru fortarete maiestoase si pozitionate strategic, ce troneaza peste orase si sate si se afla, de obicei, la confluenta a doua rauri. In astfel de amplasamente se afla comunitati monahale si birouri administrative.
Includ, de cele mai multe ori, si un turn, sunt imprejmuite de ziduri inalte si groase si sunt considerate adevarate capodopere arhitecturale ale Asiei. Trongsa Dzong este cea mai mare din tara.
Ruta Rodang La
Aceasta ruta se intinde din centrul Bhutanului, din Valea Tang, pana in Tashi Yangtse. Este renumita pentru peisajele ei stancoase si vaile abrupte, dar si pentru colibele nomazilor, cu 2 etaje.
Taramul ardeilor iuti
Ardeii iuti se regasesc pe fiecare masa in Bhutan si se gatesc in toate felurile posibile, fie fierbinti, reci sau uscati. Acestia sunt culesi si uscati pe acoperisurile caselor, stand pe saltele de bambus pana cand sunt gata de depozitare.
Festivalul Tashigang
Acesta este un festival budist, renumit pentru vesmintele extrem de colorate ale celor care iau parte la el, pentru sunetele de toba care se aud de departe si str