Şefilor de la Protecţia Consumatorilor nu le-a venit să creadă că se poate ascundă atâta mizerie în bucătăria unui restaurant de 5 stele.
„Uitaţi-vă şi dumneavoastră, aici. Haideţi un pic, domnul bucătar. Ăstea-s condiţii de igienă? Adică aici sunt cinci stele, aici, la dumneavoastră. E inadmisibil aşa ceva. Din punctul meu de vedere, o să iau măsurile maxime împotriva zonei alimentare”. Cam asta şe-au auzit urechile ieri angajaţii de la Aurelius, de la Sorin Susanu (foto), comisar şef ANPC regiune centru Braşov.
Într-un borcan, în care o dată s-a aflat altceva, comisarii au găsit cel mai probabil tarhon mucegăit, după cum au precizat. Mucegai a fost găsit şi pe brânză.
Nici trusa de prim ajutor nu era în regulă. „Asta este o trusă de prim ajutor care nu ştiu cât de prim ajutor poate să dea cuiva. Adică ce vedem aici refolosit, ca acest tifon, nu există spirt, cutiile sunt goale, nu cred că poate să ajute pe cineva”, a mai precizat Sorin Susanu.
„După cum se vede sunt 10 grade în acest frigider, unde am găsit şi produsele mucegăite. Maxim ar trebui să fie 4 grade”, a subliniat comisarul şef al ANPC.
La final s-a tras linie: „Mâncare expirată, faptul că nu se spală corespunzător vasele şi vesela în bar, există produse a căror provenienţă nu poate fi demonstrată, de exemplu miere într-o cutie de măsline. Foarte multe brânzeturi sunt mucegăite şi mult mai vechi decât termenul normal de consum”, a explicat Sorin Susanu.
Mizeria i-a surprins pe inspectori, iar unul dintre reprezentanţii hotelului se apără spunând că acel bloc alimentar nu este folosit. „Nu s-a făcut încă curăţenie. Aţi văzut, restaurantul era închis, nu se servea, nu s-a făcut curăţenie. Nu ştiu cum au ajuns produsele expirate în frigider”, a spus reprezentantul hotelului.
„Unitatea este total necorespunzătoare şi din punct de vedere al igienei şi din punct