* Judeţul nostru este cel de-al doilea din ţară unde, în intervalul 2008-2012, s-au înregistrat cele mai mici scăderi ale preţurilor la locuinţe
Preţurile apartamentelor vechi scoase la vânzare de proprietarii buzoieni au rezistat scăderilor înregistrate în întreaga ţară în anii de criză. Astfel că, diminuările au ajuns până la 57 la sută, însă judeţul nostru se regăseşte printre cele unde s-au înregistrat cele mai mici scăderi. În acest sens, oraşele unde preţurile au rezistat cel mai bine în ultimii patru ani sunt Oradea (- 20 la sută), Buzău (- 27 la sută), Deva (- 28 la sută), Miercurea Ciuc (- 31 la sută) şi Suceava (- 32 la sută).
Prin urmare, proprietarii buzoieni au ţinut la preţ în anii de criză, mulţi dintre aceştia nedorind să renunţe la apartamentele lor din cauza preţurilor de la nivelul miliardelor cu care s-au obişnuit. Cu toate că spre finalul anului 2012 preţurile la apartamentele din Buzău au avut o slabă tendinţă de diminuare faţă de lunile anterioare, începutul anului 2013 a adus noi creşteri. Încercând marea cu degetul, proprietarii apartamentelor vechi au început încă din primele zile ale anului să îşi vândă imobilele la preţuri care depăşesc valoarea apartamentelor noi. În acest sens, pentru un apartament vechi cu două camere preţurile pornesc de la 27.000 de euro de lei şi pot ajunge chiar şi la peste 45.000 de euro, apropiindu-se de sumele cerute pentru apartamente cu trei sau patru camere. Buzoienii s-au învăţat însă cu preţurile exagerate de dinainte de criză ale apartamentelor, astfel că în prezent este mai ieftin să cumperi o locuinţă într-un complex nou.
Cele mai ieftine locuinţe se găsesc însă în cartierul Micro XIV, deoarece suprafaţa acestora este destul de mică, iar cele mai scumpe se găsesc atât în centrul oraşului, cât şi pe bulevardul 1 Decembrie, bulevardul Nicolae Bălcescu sau Unirii.
În întreaga ţa