Autorităţile locale din Zalău şi Crasna au reuşit să stabilească aproape toate suprafeţele de teren care trebuie expropriate pentru relocarea poligonului de la Aghireş. Totuşi, lucrurile se mişcă în ritm de melc, iar exproprierea în sine este un proces de lungă durată. Ca urmare, va mai dura mult şi bine până când obiectivul militar va avea o nouă locaţie şi vor fi demarate lucrările la al doilea tronson al centurii municipiului.
Cu chiu, cu vai, ultimii ani au adus Zalăului un prim tronson din centura mult aşteptată de populaţie, însă până la finalizarea investiţiei mai sunt de făcuţi paşi mulţi şi mărunţi. Cei aproximativ 9 kilometri de şosea ocolitoare, construiţi în prima etapă a proiectului întocmit de administraţia locală, nu reuşesc să scoată traficul greu din oraş, ci doar să scurteze drumul şoferilor care vor să ajungă mai repede din Hereclean la Crasna ori Meseşeni.
Întrucât realizarea celui de-al doilea tronson de şosea ocolitoare, care să degreveze municipiul de toate camioanele şi tirurile care îl traversează zilnic, s-a împiedicat de poligonul de la Aghireş, autorităţile sălăjene au fost nevoite să identifice o locaţie pentru mutatea obiectivului militar. Zona cea mai potrivită a fost găsită în Crasna, unde mai multe terenuri trebuie expropriate astfel încât poligonul să poată fi strămutat. Primarul comunei respective, Emeric Pop, a declarat că aproape toate aceste parcele au fost deja identificate, dar că exproprierea rămâne, totuşi, un proces de durată. „Suntem aproape la final cu identificarea terenurilor. Pentru exproprierea lor, trebuie făcută mai întâi o expertiză de către o firmă autorizată, trebuie văzut care este preţul la care suprafeţele vor fi expropriate. Când a fost vorba de terenurile din vecinătatea traseului viitoarei Autostrăzi Transilvania, preţul stabilit a fost de 6,5 euro/metrul pătrat, dar de atunci preţurile s-au