În mod ciudat, bugetul public, ori de câte ori se împarte, nu reuşeşte să mulţumească niciun ministru, preşedinte de consiliu judeţean sau primar, reclamând cu toţii, că nu primesc suficienţi bani. Dar nu spun nimic despre investiții, despre proiectele de dezvoltare, despre cum vor schimba viaţa românilor… Și totuși, unde se duc banii din bugetul public?
Cred că la această întrebare pot răspunde nu numai cei care îl împart dar și anumiți „jupâni” din diverse partide politice. Bugetul public se împarte în funcție de cumetriile pe care le au liderii de partid, în funcție de înțelegerile care se fac pe sub masă, în funcție de interese, care nu au legătură cu investițiile publice ci doar cu recompensarea unor servicii către anumiți ”însemnați” ai celor care ne guvernează. Nu este o noutate acest lucru, nu s-a întâmplat doar acum în anul 2013, ci, de 23 de ani!
De fiecare dată, împărţeala este discreționară, fără nici un argument logic. S-au risipit zeci de miliarde de euro pe proiecte inutile sau încremenite în faza de execuție. Nu doresc să intru în amănunte, cred că pe contribuabil nici nu-l mai interesează asta, însă cu certitudine, este preocupat de ce se întâmplă cu taxele și impozitele pe care le plătește, cu promptitudine. Nimeni nu îi întreabă pe funcționarii publici -nu toți, dar mulți- de unde și cum și-au făcut averile?! Nimeni nu poate explica de ce în România actuală sunt aproape 1,32 milioane de bugetari?!
Nimeni nu poate spune de ce sănătatea, învățământul, cultura, siguranța cetățeanului, administraţia, nemulţumeşte românul, dovedindu-se sisteme ineficiente şi corupte. Risipa banului public a transformat România nu numai într-o țară săracă dar și împovărată de datorii. Conceptul de dezvoltare a economiei naționale a dispărut din limbajul guvernanţilor, singura preocupare a devenit impunerea de noi biruri şi poveri românilor. Dar, ei su