Compania a început viabilizarea fostei platforme. Vechile secţii de producţie vor fi dărâmate. În incinta de pe Calea Mănăştur devine disponibil un hectar.
În incinta de pe Calea Mănăştur, unde în locul fabricii de bere a fost amenajat un restaurant cu terasă şi club, au început pregătirile pentru demolări şi dezafectarea utilajelor şi instalaţiilor de producţie. Clădirea dinspre stradă, monument istoric, rămâne în picioare, ca şi actualele spaţii recent amenajate, restaurantul Fabrica de Bere Ursus şi localul Euphoria Music Hall.
Ursus pregăteşte însă demolarea vechilor secţii de producţie (cele de fierbere, fermentaţie şi îmbuteliere), potrivit unor surse din mediul de afaceri. Rezervoarele - tancuri dinspre stradă ar putea fi mutate în una dintre celelalte locaţii ale Ursus din ţară. „Deocamdată se viabilizează suprafaţa. Fabrica ocupa undeva la 1,5 ha, aşa că rămâne disponibilă, după aceste demolări, o suprafaţă de peste 1 ha, care nu are încă o destinaţie precisă", spun sursele ZIUA de CLUJ.
Astfel, terenul ar putea fi vândut sau poate să devină parte a unei asocieri între actualul proprietar şi un potenţial investitor interesat de un proiect imobiliar la Cluj. Nu este exclus nici un parteneriat cu autorităţile locale. Conform datelor agenţiilor imobiliare, în zonă preţul terenului ar ajunge la 400 euro/mp. Înainte de inaugurarea localulului amenajat în incinta fabricii, conducerea Ursus declara că are în vedere mai multe variante privind valorificarea proprietăţii de la Cluj, inclusiv vânzarea terenului unei companii private sau publice.
Actualele mişcări din incinta vechii fabrici vizează continuarea procesului de dezafectare, necesar după închiderea facilităţii de producţie, potrivit responsabililor de comunicare ai Ursus Breweries. Aceştia nu au transmis însă un răspuns oficial solicitărilor ZIUA de CLUJ privind informaţii legate de