Dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care Dan Voiculescu este judecat pentru fapte de corupţie, se va relua pe 8 martie, la Tribunalul Bucureşti. Sursa: RĂZVAN PETRESCU
Cauza a fost repartizată aleatoriu unui judecător de la Secţia a II-a Penală. Rămâne de văzut dacă la termenul amintit, avocaţii lui Voiculescu vor cere trimiterea dosarului la magistratul care a mai avut în lucru acest caz, până în decembrie anul trecut, respectiv Marin Marino Constantin, şeful Secţiei I Penale. Multiplele jonglerii cu demisia din Senat făcute de Voiculescu au plimbat dosarul între tribunal şi instanţa supremă.
La început, procesul ICA a fost judecat de tribunal deoarece Voiculescu a demisionat din Senat, în septembrie 2007. În decembrie 2008 a fost trimis în judecată, dar în aceeaşi lună a fost ales din nou senator, aşa că dosarul a fost mutat la Înalta Curte. Cu un termen înainte de finalizarea procesului pe fond, în iunie 2012, Voiculescu demisionează din Parlament şi judecata se mută la tribunal. Şase luni mai târziu, mogulul candidează din nou, este ales cu 70%, astfel încât procesul s-a întors la Înalta Curte.
Cum o parte din fapte s-au prescris, i-au dat un termen de judecată scurt, moment în care Voiculescu demisonează a treia oară, la o săptămână după ce a depus jurământul în Parlament.
60 milioane de euro este prejudiciul adus Ministerului Agriculturii dacă institutul de cercetare ar fi fost vândut în 2008 TERGIVERSARE. Procesul de corupţie al lui Dan Voiculescu a fost trimis la Tribunalul Bucureşti. DNA: un abuz de drept!
ICA - Povestea unui jaf premeditat
În luna mai 2002, Guvernul a emis o hotărâre prin care ICA a fost transformat în societate comercială, tocmai pentru a putea fi privatizat. Judecat şi el, Gheorghe Mencinicopshi, fost director al ICA, a declarat la DNA că „trecea prin curte când a auzit că Ins