Încă de la o vârstă fragedă, nord-coreenii sunt învăţaţi că ţara lor este centrul lumii şi că ei aparţin unei culturi şi unei ideologii superioare altor naţiuni. Felix Abt, un om de afaceri elveţian care a trăit şi a muncit în Coreea de Nord timp de şapte ani, a povestit cum această perspectivă de superioritate etnică afectează viaţa de zi cu zi a coreenilor.
Pasaje din viitoarea sa carte, „Un capitalist în Coreea de Nord“, în care este descrisă viziunea nord-coreenilor asupra purităţii naţionale, au fost publicate de „North Korea News“.
CoreeadeNord,leagănulumanităţii
Felix exemplifică nivelul de îndoctrinare a nord-coreenilor relatând o discuţie pe care a avut-o pe când călătorea cu un tren spre Phenian. Atunci când le-a povestit altor călători că soţia sa este originară din Hanoi, Vietnam, discuţia a devenit una tensionată, iar nivelul de disconfort a devenit tot mai ridicat când Felix a încercat să le explice că vietnamezii şi nord-coreenii au multe în comun.
A încercat apoi să destindă atmosfera, comentând că, de obicei, copiii proveniţi din părinţi de naţionalităţi diferite iau de la fiecare cele mai bune gene şi ajung să devină superiori faţă de ei. Dar fără să vrea, el a dat naştere unei teorii a superiorităţii raselor.
Istoricii sunt, în mare parte, de acord că, în timpurile preistorice, strămoşii actualilor coreeni au migrat din nordul Asiei. Nu de aceeaşi părere sunt şi ei. Nord-coreenii consideră că naţiunea lor este leagănul umanităţii, care a dat naştere tuturor strămoşilor omenirii.
„Toatălumeaştiecănoi,coreenii,suntemceimaibuni“
Până în 1960, în Republica Populară Democrată Coreeană erau permise căsătoriile între parteneri de naţionalităţi diferite. În 1963, singurul partid al statului, al Muncitorilor din Coreea, a demarat o campanie împotriva căsătoriilor mixte, cerând chiar divorţul cuplurilor acestora. De